Ontwerpen met respect voor de rijke bebouwing aan de Markt

De Markt in Sint-Oedenrode heb ik altijd al een prachtige plek gevonden. De bebouwing heeft een grote diversiteit van architectuur; baksteen en gestucte gevels. Maar ook raamlijsten en de bijzondere dakranden, rijkheid aan kleuren en details. Hier mag iets komen dat helemaal in die familie past, en tegelijk van een nieuwe generatie is.

maart 7, 2022

We zijn begonnen met ons te verdiepen in de historie van de locatie. Welke gebouwen staan allemaal aan de Markt en waarom vinden mensen die zo mooi? We hebben een ontwerp gemaakt dat daarop aansluit maar wel met de technieken en maatvoering van vandaag de dag: twee moderne woongebouwen met een flinke knipoog naar het Rooise verleden.

De gebouwen bevinden zich niet alleen aan de Markt maar ook aan het rustige Kapittelhof, de plek waar je de reuring van de Markt achter je laat en heel rustig kan wonen met zicht op oude bomen en de kerk. Aan de zijde hebben de gebouwen niet de pronkgevels maar een veel rustigere chique eenvoud. Een nieuw hoofdstuk passend in het doorlopende verhaal Sint-Oedenrode.

Menno Top
Architect:
LA | Architecten