Wonen in het Hart van Rooi

Ontwerpen met respect voor de rijke bebouwing aan de Markt

“In mijn vrije tijd kom ik graag in Sint-Oedenrode. De Markt heb ik altijd al een prachtige plek gevonden. De bebouwing heeft zo’n rijkheid aan kleuren en details. Denk maar eens aan de diversiteit van architectuur; baksteen en gestucte gevels. Maar ook raamlijsten en de bijzondere dakranden. Hier mag iets komen dat helemaal in die familie past, en tegelijk van een nieuwe generatie is. Een uitdaging die wij graag aangaan.


We zijn begonnen met ons te verdiepen in de historie van de locatie. Welke gebouwen staan allemaal aan de Markt en waarom vinden mensen die zo mooi? We willen een ontwerp maken dat daarop aansluit maar wel met de technieken en maatvoering van vandaag de dag: een modern woongebouw met een flinke knipoog naar het Rooise verleden. Een 21e eeuws ontwerp dat recht doet aan het rijke verleden en helemaal past bij deze mooie plek.


Het nieuwe plan komt in het hart van Rooi. Hier wordt gewinkeld en gewandeld. Een hapje gegeten en geborreld. Een dynamische plek met veel traffic, een plek die in het hart van veel Rooienaren zit. Niet vreemd dus dat het plan kan gaan rekenen op een kritisch publiek. Maar wij gaan uiteraard voor het allerbeste woonplan op de Markt. Samen met het ontwikkelteam gaan we vol energie aan de slag om een nieuw hoofdstuk toe te voegen. Eén waar mensen blij van worden. Om dat te bereiken, houden we je graag op de hoogte. Onder andere via deze website laten we steeds zien hoe ver we zijn.”

Hans van den Tillaart, Leenders architecten