Nieuwsbrief Hart van Rooi december 2022

Goed nieuws: het bestemmingsplan van Hart van Rooi is onherroepelijk. Bovendien gaat in januari de sloop beginnen van het voormalige Rabobankkantoor en de huurwoningen van Woonmeij. In deze nieuwsbrief lees je dit nieuws en meer!

december 20, 2022

Bestemmingsplan onherroepelijk
Het bestemmingsplan van Hart van Rooi is onherroepelijk. Dit is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de in totaal 57 appartementen en commerciële ruimten in het plan. Dat brengt de bouw van het project weer een mooie stap dichterbij.

Sloop start in januari
In de vorige nieuwsbrief meldden we dat de sloopvergunning rond is voor het slopen van het voormalige Rabobankkantoor aan de Markt en de huurwoningen van Woonmeij aan het Kapittelhof. Inmiddels kunnen we je ook informeren dat de zeer ervaren organisatie A.van Liempd Sloopbedrijven B.V. uit Sint-Oedenrode de sloop gaat uitvoeren. In januari starten zij op het terrein. Vanzelfsprekend informeren zij binnenkort de buurt in meer detail over hun werkzaamheden.

Zelf geven ze aan: “Slopen is een vak. Wij slopen niet. Wij delven nieuwe grondstoffen. Dit is al meer dan 30 jaar onze slogan. Vanuit een duurzame blik, verantwoorde werkwijze en een sociale houding. Klantgericht, kwalitatief, professioneel, betrokken. Want duurzaam slopen? Dat begint met een vooruitstrevende én respectvolle visie.”

Meer informatie over A. van Liempd Sloopbedrijven B.V.? Bekijk hun video.

Verwachte tijdlijn
Nu het bestemmingsplan in werking is getreden, kunnen we de sloop in januari starten. Later in het eerste kwartaal van 2023 verwachten we ook de start verkoop van de 27 koopappartementen die komen in het gebouw aan de Markt. Na de sloop start het archeologisch veldonderzoek, in eerste instantie met proefsleuven. Op basis van eerder onderzoek in de directe omgeving gaan we ervan uit dat vervolgens archeologische opgravingen nodig zijn. Als dit archeologische veldonderzoek is afgerond en de omgevingsvergunning is afgegeven, verwachten we in het derde of vierde kwartaal van 2023 te starten met de bouw.

 

Kerstvakantie Van Stiphout, makelaars blijven bereikbaar

Vanaf zaterdag 24 december gaan wij bij Van Stiphout twee weken met kerstvakantie tot en met zondag 8 januari. In deze periode blijven de makelaars wel bereikbaar voor je vragen. Alvast hele fijne dagen!

kerst