Nieuwsbrief Hart van Rooi februari 2023

De sloop van de panden aan de Markt en het Kapittelhof is begonnen. Wethouder Van Burgsteden gaf het officiële startsein voor de sloop. Ook komt de start verkoop van de appartementen steeds dichterbij. En Sem, toekomstig bewoner van de sociale huurappartementen, vertelt over zijn nieuwe thuis. Benieuwd? Lees snel verder!

februari 2, 2023

Wethouder Van Burgsteden luidt sloopfase symbolisch in
Afgelopen woensdag gaf wethouder Jan van Burgsteden van gemeente Meierijstad het officiële startsein van het project Hart van Rooi. Onder toeziend oog van Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij, Jeroen van Stiphout van Van Stiphout Projectontwikkeling en aanwezigen van Stichting Eigen Sleutel verwijderde de wethouder vanuit een grote sloopkraan een stuk muur van een van de panden. Een belangrijke stap richting de bouw van de 56 appartementen, de parkeergarage en commerciële ruimte.

1_wethouder Jan van Burgsteden sloop kapittelhof hart van rooi sint-oedenrode

Start verkoop in voorbereiding
Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de start verkoop van de 27 koopappartementen in het gebouw aan de Markt. We verwachten binnenkort in verkoop te gaan. Via deze nieuwsbrief, de projectwebsite en ons Facebookkanaal houden wij je op de hoogte van de precieze start-verkoopdatum en geven we in aanloop daarnaartoe ook steeds meer details vrij.

Als in het voorjaar de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, start het archeologisch veldonderzoek. In eerste instantie gebeurt dat met proefsleuven, waarna waarschijnlijk archeologische opgravingen nodig zijn. Als dit archeologische veldonderzoek is afgerond en de omgevingsvergunning is afgegeven, starten we met het bouwrijp maken van het plangebied. Vervolgens verwachten we in het derde of vierde kwartaal van dit jaar te starten met de bouw.

verwachte planning tijdlijn project hart van rooi sint-oedenrode

Stichting Eigen Sleutel: begeleid wonen
Het vinden van een nieuw thuis kan best een uitdaging zijn. Dat geldt misschien nog wel meer als je begeleid wil wonen. De 24-jarige Sem uit Schijndel heeft na een zoektocht van zes jaar een thuis gevonden in het project Hart van Rooi dankzij Stichting Eigen Sleutel. Dit ouderinitiatief zet zich in voor (jong) volwassenen met autisme en een gemiddeld tot hoog IQ, zoals Sem.

In het gebouw aan het Kapittelhof dat Woonmeij gaat verhuren, komen daarom twintig woningen plus een gezamenlijke ruimte voor dit ouderinitiatief, als onderdeel van de totaal 29 huurappartementen. Zo kunnen Sem en anderen zelfstandig mét begeleiding wonen in een veilige omgeving. In een uitgebreid interview vertelt Sem over zijn zoektocht naar een nieuw thuis.

Lees het interview met Sem