Op de bouwplaats van Hart van Rooi is volop beweging. De archeologische opgravingen zijn afgerond, de nutsbedrijven hebben hun voorbereidende werk gedaan en de afscheiding voor de bouw is geplaatst. Kortom: de bouw zelf gaat van start! Meer informatie in deze nieuwsbrief.

oktober 16, 2023

Beschilderde schutting met kijkgaten

Het bouwrijp maken van het bouwterrein is in volle gang, waarna de bouw zelf gaat beginnen. Inmiddels hebben we de bouwplaats afgeschermd met een lange schutting. Via diverse kijkgaten in deze afscherming kun je met eigen ogen gaan zien hoe de bouw vordert. Die schutting staat er voor de veiligheid en blijft daar langere tijd staan tot de bouw bijna klaar is.

Graffiti-artiesten aan het werk

Natuurlijk denken we ook aan de uitstraling van de wand. Daarom hebben we graffiti-artiesten uitgenodigd om hier een groot kunstwerk te schilderen. De schets die al op de schutting staat, geeft een idee van wat gaat komen. Onder voorbehoud van het weer gaan ze aanstaande vrijdag 20 oktober (met uitloop naar de week erna) de schildering maken. Benieuwd hoe dat gaat? Loop vooral langs om een kijkje te nemen!

Stukje Rooise geschiedenis blootgelegd

Bij de archeologische opgravingen in het plangebied zijn interessante vondsten gedaan. Archeologen legden een aantal grachten bloot en vonden hier een grote hoeveelheid aardewerk en botresten. Het zijn overblijfselen van de voormalige burcht die hier stond vanaf de tiende tot circa de achttiende eeuw. Deze archeologische werkzaamheden hebben we ingerekend in onze planning, waardoor ze geen vertraging opleveren voor de bouw.

Met het huidige onderzoek kunnen archeologen de zuidelijke begrenzing van deze burcht documenteren, ter aanvulling op eerder onderzoek dat ze deden ten noorden van de kerk. Bij de aanleg van een deel van het nieuwe riool kijken archeologen ook mee. Daarna gaan ze de vondsten en monsters verder analyseren.

Sint-Oedenrode Hart van Rooi archeologie

Sint-Oedenrode Hart van Rooi archeologie

De laatste 5 appartementen

Wil je ook wonen in Hart van Rooi? Kom dan snel in actie! Van de totaal 27 koopappartementen zijn er nog slechts vijf beschikbaar. Je appartement komt in Sint-Oedenrode letterlijk op steenworp afstand van het gezellige, historische centrum met alle voorzieningen binnen handbereik.

Van type B zijn nog maar twee appartementen beschikbaar (nummer 1.2 en 1.4), op de eerste verdieping aan de kerkzijde. Deze royaal opgezette appartementen (woonoppervlakte 114 m²) hebben een fijne woonkamer met open keuken. De gunstige zonligging zorgt voor veel lichtinval met de buitenruimte gericht op het zuidoosten. Verder beschikken deze appartementen over twee slaapkamers, inpandige berging en comfortabele badkamer. Uiteraard zijn een parkeerplaats in de garage en berging op de begane grond ook voorzien.
Vanaf € 518.000 vrij op naam

Van type C is nog slechts één appartement beschikbaar (nr. 1.5). Dit driekamerappartement bevindt zich parallel aan het Kapittelhof op de eerste verdieping, heeft een oppervlakte van 118 m² en een terras op het zuidwesten (oppervlakte 18 m²), grenzend aan de groene daktuin. Uiteraard is hier ook een inpandige berging en comfortabele badkamer aanwezig. Een parkeerplaats in de stallingsgarage is inbegrepen, evenals een berging op de begane grond.
Koopsom €563.000 vrij op naam

De twee nog beschikbare appartementen in type D zijn ruime hoekappartementen op de tweede verdieping (nr. 2.6 en 2.8) met uitzicht op de karakteristieke Markt. Deze prachtige appartementen hebben een oppervlakte van 135 m², veel lichtinval en een terras dat uitkijkt op de groene daktuin. De twee slaapkamers liggen naast elkaar. Uiteraard is hier ook een inpandige berging en comfortabele badkamer aanwezig. In de parkeergarage zijn voor deze appartementen ieder twee parkeerplaatsen inbegrepen en een berging op de begane grond.
Koopsom €685.000 vrij op naam

Meer informatie vind je op de projectwebsite waar je onder andere de beschikbaarheid van ieder appartement ziet.

Naar het beschikbare woningaanbod

Kom snel in actie!

Zo lang een appartement nog niet als ‘verkocht’ staat aangemerkt, kan de beschikbaarheid nog wijzigen. Dat betekent dus dat, naast de vijf beschikbare appartementen, ook appartementen die ‘onder optie’ staan, mogelijk weer beschikbaar komen.

Ben je geïnteresseerd in een koopappartement? Geef je interesse dan zo snel mogelijk door aan één van de makelaars, zodat deze de mogelijkheden voor je in de gaten kan houden.

Aan het project Hart van Rooi zijn twee makelaars verbonden, te weten Van den Berg Makelaardij en Meierijstad Makelaardij. De makelaars kunnen je op vele vlakken helpen. Wil je bijvoorbeeld de mogelijkheden bespreken van je huidige woning of weten hoe je er financieel voorstaat? Heb je aanvullende vragen over de appartementen? De makelaars staan voor je klaar.

Contacteer een makelaar