Nieuwsbrief Hart Van Rooi #3 Maart 2023

Op woensdagavond 29 maart, in minder dan twee weken, start de verkoop van Hart van Rooi. In deze nieuwsbrief tonen we onder andere de stappen richting de verkoop en de bouw. Ook nemen we je mee in de voordelen van duurzaam wonen en gaan we in op het kopen van een woning op latere leeftijd.

maart 16, 2023

Stappenplan verkoop

Vanaf woensdagavond 29 maart t/m woensdag 12 april kun je je inschrijven voor de koopappartementen van Hart van Rooi. Vanaf de start verkoop zijn de verkoopdocumenten beschikbaar, zowel fysiek bij de inloop in de Knoptoren van 18.00 tot 20.00 uur, als online op de projectwebsite.

Vanaf donderdag 13 april start de toewijzingsperiode. Als meerdere kandidaten zich inschrijven voor hetzelfde appartement, kijken we naar de financieringsmogelijkheden van de kandidaten. Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan wat je financiële mogelijkheden zijn. De richtprijzen van de appartementen vind je op de homepage van de projectwebsite. Toewijzing van de appartementen gebeurt door de ontwikkelaar.

stappenplan verwachte planning verkoop hart van rooi appartementen nieuwbouw sint oedenrode

Verwachte stappen richting bouw

Het einde van de sloop aan de Markt en het Kapittelhof nadert al. Als de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, start het archeologisch veldonderzoek. In eerste instantie gebeurt dat met proefsleuven, waarna waarschijnlijk archeologische opgravingen nodig zijn. Daarnaast loopt de procedure van de omgevingsvergunning. Deze vergunning verwachten we in het volgende kwartaal. Daarna kunnen we starten met het bouwrijp maken van het plangebied. Vervolgens verwachten we in het derde of vierde kwartaal van dit jaar te starten met de bouw.

verwachte stappen richting bouw hart van rooi appartementen nieuwbouw sint-oedenrode

Een woning kopen op latere leeftijd

Je woonwensen bewegen mee met je levensfase. Waar eerder wellicht een groot huis met tuin bovenaan je wensenlijst stond, verschuiven wensen op latere leeftijd vaak naar gelijkvloerse woonruimte met voorzieningen in de buurt. Vereniging Eigen Huis publiceerde Het Grote 55-plus Woonwensenonderzoek met interessante inzichten. Meer hierover lees je in het artikel ‘Een woning kopen op latere leeftijd’.

Duurzaam wonen

Nieuwbouw biedt vele voordelen van duurzaam wonen op het vlak van comfort, milieu en je portemonnee. Hart van Rooi wordt volledig gasloos, dus all electric en zeer energiezuinig. De appartementen zijn straks geïsoleerd volgens de laatste normen en beschikken grotendeels over energielabel A+++. Dat scheelt veelal aanzienlijk in je energieverbruik. Enkele concrete voorbeelden:

– De vloerverwarming in de appartementen is energiezuinig en levert veel comfort.
– De warmtepomp kan op warme dagen ook verkoeling bieden.
– De mechanische ventilatievoorziening met warmteterugwinning zorgt voor efficiënte luchtverversing en draagt bij aan een fijn binnenklimaat. Zo’n WTW-systeem zuigt vervuilde lucht uit je woning en gebruikt de warmte hiervan om de binnenkomende lucht op temperatuur te brengen. Dit scheelt veel energie.
– En dan heeft Hart van Rooi ook nog de daktuin met sedum en siergrassen. Naast een fijne groenbeleving en biodiversiteit houdt deze daktuin regenwater langer vast, wat weer helpt bij de waterhuishouding.

Hart van Rooi Sint-Oedenrode bovenaanzicht daktuin

De makelaars van Hart van Rooi

Aan het project Hart van Rooi zijn twee makelaars verbonden, te weten Van den Berg Makelaardij uit Sint-Oedenrode en Meierijstad Makelaardij uit Schijndel. Wil je alvast een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken van je huidige woning? Of je financieel voorbereiden? Kun je niet bij de start verkoop zijn, maar wil je wel alle informatie ontvangen? De makelaars staan voor je klaar.