Persbericht - Woningbouw Hart van Rooi stap dichterbij

Het project Hart van Rooi zit in een volgende fase. Wethouder Jan Goijaarts van gemeente Meierijstad, Mark Wonders van woningbouwvereniging Woonmeij en Marcel Merks van Van Stiphout Projectontwikkeling tekenden samen de overeenkomst. Hiermee gaven zij het startsein voor de bestemmingsplanprocedure en is het woningbouwplan in het centrum van Sint-Oedenrode een stap dichterbij gekomen.

maart 11, 2022

overeenkomst project Hart van Rooi sint-oedenrode gemeente meijerijstad van stiphout woonmeij

“We streven in Meierijstad naar voldoende en gevarieerd woningaanbod om ruimte en kansen te bieden aan alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Dit project is in lijn met de woonvisie van onze gemeente. Het sluit aan bij onze wens van een sociale, inclusieve samenleving, heeft duurzaamheid hoog staan en draagt bovendien bij aan de vitaliteit van het centrum van Sint-Oedenrode”, aldus wethouder Jan Goijaarts van gemeente Meijerijstad.

56 Appartementen en een commerciële ruimte
Op de locatie van de vroegere Rabobank aan de Markt en de huidige huurwoningen aan het Kapittelhof worden in totaal 56 appartementen en een commerciële ruimte gebouwd, verspreid over twee gebouwen. De commerciële ruimte komt op de begane grond aan de Markt. Van de 56 appartementen zijn er 27 bestemd voor de verkoop. Deze komen op de plek van het voormalige Rabobankkantoor. Op de begane grond aan de achterzijde staan vijf goedkopere appartementen gepland. Op de verdiepingen komen 22 appartementen in het duurdere segment.

Sociale huur
Op de huidige locatie van de Woonmeij-woningen zijn 29 appartementen getekend voor sociale huur. Woonmeij gaat deze verhuren. Daarvan zijn negen appartementen bestemd voor de reguliere doelgroep van Woonmeij, waaronder enkele terugkeerders; mensen die voorheen op die plek woonden.

Stichting Eigen Sleutel
De overige 20 huurappartementen en een algemene ruimte zijn bestemd voor Stichting Eigen Sleutel, een ouderinitiatief voor (jong)volwassenen met autisme. Die (jong)volwassenen hebben een gemiddeld tot hoog IQ en behoefte aan 24-uurs begeleiding in nabijheid. De stichting wil de (jong)volwassenen een eigen sleutel geven voor een appartement, waardoor ze zelfstandig kunnen wonen in een veilige omgeving.

Gezichtsbepalende centrumlocatie
Het bouwproject Hart van Rooi is gezichtsbepalend voor het karakteristieke centrum van Sint-Oedenrode. Op deze historische locatie is oog voor de omgeving extra belangrijk, weet ook Marcel Merks van Van Stiphout Projectontwikkeling. “Het ontwerp heeft respect voor de karakteristieke uitstraling van het centrum en houdt daarnaast rekening met de wensen voor parkeren, groen en woongenot voor diverse doelgroepen. Via de website www.hartvanrooi.nl kunnen geïnteresseerden het project volgen. Afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure die binnenkort start, verwachten we dit najaar te beginnen met de verkoop van de appartementen.”